Лидерът на британската дясна партия Реформирай Обединеното кралство Найджъл Фараж

...
 Лидерът на британската дясна партия Реформирай Обединеното кралство Найджъл Фараж
Коментари Харесай

Найджъл Фараж заяви, че Западът е провокирал руската инвазия в Украйна

 Лидерът на английската дясна партия " Реформирай Обединеното кралство " Найджъл Фараж съобщи, че разширението на изток на Европейския съюз и НАТО е провокирало съветския президент Владимир Путин да стартира нашествието в Украйна, заяви Ройтерс.
Снощното изявление на Фараж по Би Би Си провокира остри рецензии от редица английски политици в навечерието на идните на 4 юли парламентарни избори, на които се чака реформистите да получат милиони гласове.
 
Фараж съобщи, че към момента държи на мнението си, оповестено в обществените мрежи скоро след началото на съветската инвазия против Украйна през февруари 2022 година, че протичащото се е " последица от разширението на Европейски Съюз и НАТО ". Същевременно той съобщи, че е планувал още през 2014 година, че ще има война в Украйна.
 
" Беше ми ясно, че непрекъснатото разширение на НАТО и Европейски Съюз на изток дава на този човек причина да каже на съветския народ, че идват за него ", съобщи ръководителят на " Реформирай Обединеното кралство " и добави: " Ние провокирахме войната. Разбира се, това е негова виновност – той употребява стореното от нас като опрощение ".
 
Русия показва своята " специфична военна интервенция " в Украйна като част от по-широка битка със Запада, който съгласно нея желае да сложи Русия на колене. Киев и Западът отхвърлят това и упрекват Русия, че води противозаконна завоевателна война.
 
Думите на Фараж за Украйна провокираха неотложно наказание. Премиерът Риши Сунак сподели, че Фараж " изцяло бърка " и го упрекна в политика на успокояване на агресора, която излага на риск сигурността на Англия и нейните съдружници.
 
Фараж по-късно разгласява в обществената мрежа " Екс ": " Путин сгреши, като нахлу в суверенна нация, а Европейски Съюз сгреши, като се разшири на изток ".
 
" Колкото по-скоро осъзнаем това, толкоз по-близо ще бъдем до края на войната и обезпечаването на мир ", добави английският политик.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР